טכנולוג מזון הוא איש מקצוע המשתמש בעקרונות מדעיים אותם למד כדי לפתח ולשפר מוצרי מזון. כחלק מתפקידו הטכנולוג אחראי על מחקר ופיתוח, בקרת איכות וניהול ייצור.
תפקידו של טכנולוג מזון כולל מחקר ופיתוח מוצרי מזון חדשים, שיפור מוצרים קיימים, והבטחה שמוצרי המזון עומדים בתקני בטיחות ואיכות. הטכנולוג יכול להיות מעורב גם בייצור ואריזה של מוצרי מזון, ובנוסף גם בבדיקה וניתוח של דגימות מזון.
כדי להיות טכנולוג מזון, בדרך כלל צריך תואר במדעי המזון, כימיה או תחום קשור. טכנולוגים מזון רבים הם גם בעלי רקע במיקרוביולוגיה או ביוכימיה.
אחת מתחומי האחריות של טכנולוג מזון היא לוודא שמוצרי מזון בטוחים לאכילה. זה כרוך בביצוע בדיקות שונות על דגימות מזון כדי לבדוק אם יש חיידקים, רעלים ומזהמים אחרים. טכנולוג המזון גם משתמש בידע שלו במדעי המזון כדי לפתח מוצרי מזון חדשים, לשפר מוצרים קיימים ולוודא שמוצרי מזון עומדים בדרישות התזונה והבטיחות.
בנוסף לעבודה במחקר ופיתוח, טכנולוג מזון אחראי על בקרת איכות ו/או ניהול הייצור. טכנולוג בקרת איכות אחראי לוודא שמוצרי מזון עומדים בתקני איכות וללא פגמים. מנהלי הייצור אחראים לפקח על ייצור מוצרי המזון, לוודא שהכול מתנהל בצורה חלקה ושכל תקני הבטיחות והאיכות מיושמים בפועל.
תחומי האחריות של טכנולוג המזון
מחקר ופיתוח: פיתוח ושיפור מוצרי מזון על ידי חקר מרכיבים וטכנולוגיות חדשות.
פיתוח מוצר: יצירה ובדיקה של מתכונים חדשים ליצירת מוצרי מזון חדשים ולייעל את הקיימים.
אופטימיזציה של ייצור: ייעול תהליכי הייצור לשיפור היעילות והפחתת עלויות.
בקרת איכות: הבטחת בטיחות ואיכות מזון על ידי ניתוח דגימות מזון עבור תכולה תזונתית ובטיחות.
תקנים: עמידה בתקנות המזון בהתאם לתקנים בתעשייה ובתקנות ממשלתיות.
אריזה ותיוג: עבודה עם צוותי שיווק ומכירות ליצירת אריזה ותיוג למוצרי מזון.
הכשרה: הכשרת אנשי ייצור בנושא בטיחות מזון ונהלי בקרת איכות.
טכנולוג מזון ממלא תפקיד חיוני בהבטחת המזון שאנו אוכלים, מה שמבטיח לנו מזון בטוח, מזין ואיכותי. הם הגיבורים מאחורי הקלעים של תעשיית המזון וממשיכים לתרום תרומה גדולה לתעשיית המזון.
צוות הטכנולוגים שלנו ילווה אתכם לאורך כל התהליך