HACCP | מערכת לניהול בטיחות מזון

Hazard Analysis Critical Control Point - ניתוח סיכונים בנקודות בקרה קריטיות

החל מתאריך 1.3.2020 לפי חוק הגנה על בריאות הציבור (מזון) יצרן של מוצר מן החי; בשר ו/או בית קירור לאחסון בשר, בעלי כנף ודגים מחויבים לעבור הסמכה לתקן HACCP (תקן האספ) ולהטמיע תכנית בטיחות מזון במפעל.

כמו כן מפעלים המייצרים מוצרי מזון ללא גלוטן, תוספי תזונה , מזון ייעודי או תמ"ל נדרשים להחזיק בתקן JMP אשר בסיסו מורכב מתקן HACCPA + 9001 ISO  כחלק בלתי נפרד מתהליך קבלת אישור GMP.

יצרנים אשר הגדרתם הינה אחת מהרשומות מעלה מחויבים לפי דרישת החוק בהחזקת תקנים אלו על מנת לקבל רישיון יצרן.

דרישת משרד הבריאות לתקן HACCP כבר בתוקף.

כמו כן יצרנים אשר אינם מחויבים אך בוחרים להתנהל על פי שיטת התקן כדי להבטיח מוצר בטוח ואיכותי לצרכן וכמובן לשמור על שם המותג שלהם.

עקרונות התקן:

עקרון 1: ניתוח הסיכונים בקבלה ובאחסון חומרי הגלם

עקרון 2: טבלת נקודות הבקרה הקריטיות (CCP) בתהליך

עקרון 3: קביעת גבולות קריטיים לכל נקודת בקרה

עקרון 4:הקמת שיגרה לבקרת נקודות בקרה קריטיות

עקרון 5: פעולה מתקנת

עקרון 6: אימות- מבדק לתפעול מערכת HACCP

עקרון 7: תיעוד וניהול רשומות.

צוות הטכנולוגים שלנו ומהנדסי המזון, מלווים כבר שנים רבות במקצועיות רבה את לקוחותינו אשר ביקשו להטמיע את התקן בארגונם.

 

צרו קשר וצוות המומחים שלנו ילווה אתכם בדרך הקלה הנעימה והמהירה 052-3199955