מרקו פולו מתאר גשר, אבן אחר אבן. "אך איזו היא האבן התומכת בגשר?" שואל קובלאי חאן.
"הגשר אינו נתמך באבן זו או אחרת", עונה מרקו,"אלא בקו-הקשת שהאבנים כולן יחד יוצרות."
קובלאי חאן שותק שעה ארוכה, מהרהר. עד שהוא מוסיף: "מדוע אתה מדבר איתי על האבנים? רק הקשת היא המעניינת אותי."
מרקו פולו עונה: "בלי אבנים לא קיימת שום קשת."

תכנון מפעלי מזון הוא תחום רחב ומורכב, שבו נדרש לשלב בין דרישות טכנולוגיות, הנדסיות, כלכליות ורגולטוריות כדי להקים מערכת שתספק מוצרי מזון איכותיים ,ובדרך יעילה ובטוחה.
בתכנון מפעלי מזון, צריך לקחת בחשבון גורמים שונים:

1. דרישות רגולטוריות
לפני כל דבר אחר, יש להבין את דרישות הרגולציה המחייבות מפעל מזון בישראל. בישראל ישנן תקנות בריאות ובטיחות מחמירות הקובעות את כללי העבודה במפעלי מזון, שמטרתן להבטיח שמירה על איכות ובטיחות המוצר ומניעת זיהומים צולבים.

2. עיצוב תהליך הייצור
תכנון מפעלי מזון כולל עיצוב של תהליך הייצור עצמו, כלומר כיצד להתאים כל שלב בשרשרת הייצור, החל מהכנת חומרי הגלם ועד אריזת המוצר הסופי. התהליך משתנה ממפעל למפעל, בהתאם לסוג המוצר שמיוצר ולדרך ותנאי הכנתו התעשייתית
תכנון המדורים משלב צרכים תפעוליים לצד בטיחות המוצר.

3. תכנון המתקנים והציוד
כחלק מהתכנון, יש לבחור את הציוד המתאים במפעל, כולל מכונות ייצור, מערכות קירור, תהליכי אריזה, ועוד. כל ציוד חייב להיות מותאם לצורכי הייצור של המפעל, ולספק פתרונות חכמים, חסכוניים ,יעילים ובטיחותיים

4. הנדסת איכות
במפעלי מזון יש צורך להקפיד על תהליכי בקרת איכות, כדי לוודא שהמוצרים שמיוצרים עומדים בדרישות הסטנדרטים.לכן במהלך התכנון של מפעל מזון נרצה להתחשב מראש בדרישות תקנים עתידיים אותם נרצה ליישם במפעל, בחיי המדף של המוצר,איכסונו,חומרי הגלם המרכיבים אותו ועוד.

5.אישורי רגולטור
כחלק מאישורי בניית מפעל מזון בישראל יש צורך להגיש עפ"י דרישות משרד הבריאות עוד מסמכים שונים הנלווים לתוכנית המפעל (שכשלעצמה צריכה להיות מותאמת לתקנות) כגון פרשה טכנית מותאמת ,תרשימי זרימה וכו
ההגשה נעשית דרך פורטל משרד הבריאות

לסיכום ,
תכנון מפעלי מזון הוא משימה שנדרשת לה כלים טכנולוגיים מתקדמים, ידע הנדסי, ומודעות לצרכים הרגולטוריים ולדרישות בטיחות המזון. התהליך מצריך תיאום בין תחומים רבים על מנת להבטיח תהליך יצור אפקטיבי ויעיל שמוביל לתוצר באיכות גבוהה.

במחלקה לתכנון מפעלים בדרך המעבדה ,אנו מלווים את לקוחותינו בתכנון המפעל בהתאם לתהליכים שמתבצעים  תוך הקפדה על עמידה בדרישות החוק הרלוונטיות לצורך רישיון יצרן.
כמו כן אנו עוסקים בעדכון שינויים במפעל ,עליהם נדרש אישור מקדים של משרד הבריאות.

הפעילות כוללת (עפ"י צורכי המפעל, בחלקה או כולה) ,תוכנית מפעל מותאמת למוצר ובהתאם לדרישות הרגולטוריות במפעלי מזון ,פרשה טכנית הנדרשת כנספח לתוכנית לצורך חוות הדעת של הרגולטור, העלאת החומר בפורטל משרד הבריאות ובקשת ההתייחסות ,וכן פגישות עפ"י צורך עם משרד הבריאות לצורך אישור התוכנית ולווי במעמד הנפקת רישיון היצרן.

אז אם אתם חושבים לתכנן מפעל חדש או לבצע שינויים במפעל קיים, פנו אלינו לקבלת הצעת מחיר