קורס "נאמני תברואה במזון" הוא הכשרה מקצועית שמטרתה להעניק ידע וכלים לשמירה על בטיחות המזון ,תברואה והיגיינה בכלל התהליכים המתבצעים בעסק החל מתהליכי הרכש והאחסון וממשיך לתהליכי הייצור, ההכנה וההגשה.

במסגרת הרפורמה החדשה של משרד הבריאות "עסק מגן" המיועדת לבעלי עסקי מזון הצפויה להתחיל בשנת 2025 יחוייבו בעלי העוסקים במזון בהכשרה מתאימה ופיקוח עצמי על בטיחות המזון בעסק .בהתאם לכך ינתנו הקלות לעסקי מזון אשר מראים ידע ומקצוענות בניהול סיכונים ובקרה עצמית אותם נלמד במהלך הקורס.

ההסמכה, אשר בפיקוח משרד הבריאות, מקנה ידע מעשי בדרישות משרד הבריאות והכוונה בבניית תהליכים נכונים להבטחת איכות ובטיחות המזון מבחינה תברואתית .

בין התחומים הנלמדים בקורס הינם הרעלות מזון ותחלואה, מיקרוביולוגיה של מזון, העברת מחלות, טיפול נכון במזון, מניעת ריבוי חיידקים במזון, הרחקה והשמדה של חיידקים, טיפול במזון מהספק לסועד במטבח המוסדי, הטיפול בכלים ובציוד לעבודה מטבח, היגיינה אישית, תחזוקת מבנים.

הקורס מיועד לטבחים ועוזרי טבחים , שפים, קונדיטורים, סגני שפים, קניינים, ראשי מחלקות, מנהלי מטבחים מרכזיים/מוסדיים, מסעדות, קיבוצים, בתי חולים, בתי אבות, בתי מלון, אולמות אירועים ,משרדי ממשלה ,מבקרי איכות בתעשייה ,מבשלים/ות במעונות יום , ובכלל זה כל העסקים לייצור והגשת מזון בישראל.

בסיום הקורס יערך מבחן מסמיך מטעם משרד הבריאות. חובת נוכחות ב- 90% מהשעורים. בוגרי הקורס שיעמדו בהצלחה במבחן הגמר של משרד הבריאות יוסמכו לתפקיד "נאמן תברואה במזון".

הקורס הינו סה"כ 25 שעות אקדמאיות המתפרסים על פני 4 מפגשים פרונטליים.

הקורס יתקיים ב"בית אמיליה" ,רחובות

עלות קורס:

₪3000 למשתתף לא כולל מע״מ.

*הצטרפות בזום מותנת באישור מקדים .