אישור GMP - למוצרי מזון
היתר GMP מהו ולמי הוא מיועד?
Good manufacturing practice) GMP) הינו היתר הניתן למפעלי מזון/תוספי תזונה או מזון ייעודי ע"י משרד הבריאות, המעיד כי המפעל נבדק ונמצא כי תנאי הייצור נאותים בכל שלבי הייצור החל משלב קבלת חומרי גלם ועד לאריזת המוצר המוגמר.
אישור GMP הינו דרישה החלה על מפעלים המייצרים מוצרים רגישים ובעלי רמת סיכון גבוהה כגון תוספי תזונה מזון לתינוקות או תוספים הניתנים לצרכנים שגופם ומצב בריאותם דורשים תוספים חסרים , מפעלים המצהירים על ייצור מוצרים ללא גלוטן ולעיתים גם דרישת לקוח.
אחד מתנאי קבלת ההיתר, מחויב המפעל בליווי של טכנולוג מזון שילווה את המפעל בעמידת דרישות ההיתר, ניהול סיכונים, הטמעת תהליכי עבודה נכונים ובקרה על תהליכי הייצור .
מוצרים המיוצרים תחת היתר GMP מסומנים על גבי תווית המוצר בסימן מוכר המעיד על תהליכי ותנאי ייצור נאותים, מה שמעניק לו יתרון שיווקי ויוקרתי על פני המתחרים.
הטכנולוגים ומהנדסי המזון בחברת דרך המעבדה, מומחים בהכנת הארגון לצורך מבדק משרד הבריאות וקבלת ההיתר.
על מנת לקבל היתר GMP ישנו תנאי מקדים ,הסמכה לתקני איכות ISO ו-Haccp, המאפשרים בניית תשתית של ניהול איכות ובטיחות מוצר.
ההיתר תקף לשנתיים, בסמוך לפקיעת תוקף האישור יש להגיש בקשה לחידושו.