HACCP | מערכת לניהול בטיחות מזון
Hazard Analysis Critical Control Point - ניתוח סיכונים בנקודות בקרה קריטיות
החל מתאריך 1.3.2020 לפי חוק הגנה על בריאות הציבור (מזון) יצרן של מוצר מן החי; בשר ו/או בית קירור לאחסון בשר, בעלי כנף ודגים מחויבים לעבור הסמכה לתקן HACCP ולהטמיע תכנית בטיחות מזון במפעל.
כמו כן מפעלים המייצרים מוצרי מזון ללא גלוטן, תוספי תזונה , מזון ייעודי או תמ"ל נדרשים להחזיק בתקן JMP אשר בסיסו מורכב מתקן HACCPA + 9001 ISO כחלק בלתי נפרד מתהליך קבלת אישור GMP.
יצרנים אשר הגדרתם הינה אחת מהרשומות מעלה מחויבים לפי דרישת החוק בהחזקת תקנים אלו על מנת לקבל רישיון יצרן .
כמו כן יצרנים אשר אינם מחויבים אך בוחרים להתנהל על פי שיטת התקן כדי להבטיח מוצר בטוח ואיכותי לצרכן וכמובן לשמור על שם המותג שלהם.
עקרונות התקן:
עקרון 1: ניתוח הסיכונים בקבלה ובאחסון חומרי הגלם
עקרון 2: טבלת נקודות הבקרה הקריטיות (CCP) בתהליך
עקרון 3: קביעת גבולות קריטיים לכל נקודת בקרה
עקרון 4:הקמת שיגרה לבקרת נקודות בקרה קריטיות
עקרון 5: פעולה מתקנת
עקרון 6: אימות- מבדק לתפעול מערכת HACCP
עקרון 7: תיעוד וניהול רשומות.
צוות הטכנולוגים שלנו ומהנדסי המזון, מלווים כבר שנים רבות במקצועיות רבה את לקוחותינו אשר ביקשו להטמיע את התקן בארגונם.