עורכי מבדקים פנימיים לאיכות ובטיחות מזון
קורס עורכי מבדקים פנימיים לאיכות ובטיחות מזון הוא קורס המיועד להכשיר אנשי מקצוע בתחום המזון להוביל מבדקים פנימיים במפעלים וארגונים העוסקים במזון. המבדקים נועדו לוודא שהארגון עומד בסטנדרטים נדרשים של איכות ובטיחות המזון, בהתאם לתקנים בינלאומיים ודרישות רגולטוריות.
מטרות הקורס
- הכירות עם תקני איכות ובטיחות המזון: הכירות עם דרישות התקנים ISO 22000, תקן ISO 9001 HACCP ותקנים נוספים המיושמים במפעלי מזון .
- הכשרת עורכי מבדקים פנימיים: לימוד כלים ושיטות לביצוע מבדקים פנימיים יעילים, המסייעים בזיהוי סיכונים ושיפורים בתהליכי הייצור והבקרה.
- מניעת סיכונים ושיפור איכות המוצרים: עמידה בדרישות תקני האיכות ובטיחות המזון מסייעת לצמצם את הסיכונים ולהבטיח מוצרים בטוחים ואיכותיים לצרכנים.
- הכנה למבדקים חיצוניים: מבדקים פנימיים מסייעים לארגונים להתכונן לביקורות ולמבדקים חיצוניים, כגון ביקורות רגולטוריות או מבדקים של לקוחות בינלאומיים.
- שיפור תהליכים והעלאת רמת האיכות ובטיחות המוצר: מבדקים פנימיים מסייעים בזיהוי תחומים לשיפור ובכך מבטיחים איכות ובטיחות גבוהות יותר במוצרים המוגמרים.
נושאי לימוד מרכזיים
- מבוא לתקני איכות ובטיחות מזון
- שיטות לביצוע מבדקים פנימיים: למידה על הכנת תוכנית מבדק, תכנון והכנת שאלונים,
- ניהול אי התאמות ומעקב אחרי תיקון ליקויים: הקורס מלמד איך לזהות אי התאמות ולפתח תוכניות שיפור ומעקב.
- בקרה ותיעוד: מתן דגש על נהלי תיעוד נכונים ובקרת איכות מתמשכת, הכוללים דוחות ומעקב.
- עמידה בתקנים: כלים ליישום תקנים כגון ISO ו-HACCP המאפשרים לעמוד בדרישות יצרנים ולקוחות בינלאומיים.
קהל יעד
הקורס מיועד לעובדים בתחום המזון, ביניהם: מנהלי איכות, טכנולוגים, אנשי בקרת איכות, מנהלי ייצור ועוד. בנוסף, הוא מתאים גם למי שמעוניין להרחיב את הידע בתחום האיכות ובטיחות המזון ולהתמקצע במבדקים פנימיים.
הסמכה:
בסיום הקורס ובכפוף לבחינה תוענק למשתתפים תעודת השתתפות מטעם "דרך המעבדה"
מיקום:
אולם קורסים " בית אמיליה" רחובות
מתכונת הקורס:
מפגש 1 8:30-16:30 (סה"כ 8 שעות)
עלות קורס:
1200 ₪ למשתתף לא כולל מע"מ.