מיקרוביולוגיה תעשייתית ומניעת זיהומים תיקוף חיי מדף למוצרי מזון
מיקרוביולוגיה תעשייתית, מניעת זיהומים ותיקוף חיי מדף הם תחומים משולבים המסייעים להבטחת בטיחות ואיכות מוצרי המזון.התעשייה מספקת אתגרים בנושאים אלו כגון רגולציה מחמירה ,שימור חיי מדף ארוכים תוך שמירה על איכות המוצר ,צמצום שימוש בחומרים משמרים מלאכותיים לטובת רכיבים טבעיים, מניעת זיהומים בתנאי ייצור המוני ועוד . הנושאים דורשים ידע מדעי מעמיק, אמצעי בקרה מתקדמים ועמידה בתקנים רלוונטים על מנת לספק לצרכן מוצרים בטוחים ואיכותיים.
נושאי הליבה בקורס
- מיקרוביולוגיה תעשייתית
השימוש במיקראורגניזימים בתהליכי ייצור ותעשייה לצורכי המוצר
מניעת קילקול ע"י זיהוי וטיפול במיקראורגניזמים הגורמים לזיהום וקילקול המוצר.
2. מניעת זיהומים בתעשיית המזון
נהלי ייצור נכונים ומותאמים ,בדיקות מיקרוביולוגיות שוטפות, שימוש בחומרים משמרים ע"מ לעכב צמיחת מיקרואורגניזמים,שימוש בטכנולוגיות להשמדת מזהמים וכו
- תיקוף חיי מדף
מה אומר החוק ,כיצד נתקף חיי מדף,איך מתאימים את התיקוף למוצר ,הגדרת פרמטרים לתיקוף ,הערכת סיכונים ,מבחני טעם וכו
- במהלך יום העיון יערך סיור במעבדת מיקרוביולגיה המתקדמת בישראל .
קהל יעד:
אנשי איכות וטכנולוגיה בתעשייה,מנהלי ייצור,מנהלי מסעדות, שפים וטבחים וכל מי שמעוניין להרחיב את ידיעתו בתחום
הסמכה:
בסיום הקורס ובכפוף לבחינה תוענק למשתתפים תעודת השתתפות מטעם "דרך המעבדה"
מיקום:
אולם קורסים " בית אמיליה" רחובות
מתכונת הקורס:
1 מפגש 8:30-16:30 (סה"כ 8 שעות)
עלות קורס:
1300₪ למשתתף לא כולל מע"מ.