מרכז הידע של דרך המעבדה
תכנית ההכשרה המקצועית של דרך המעבדה מבטיחה כי צוותים תפעוליים והנהלה בכירה יהיו מעודכנים בנושאי איכות ובטיחות אקטואליים.
דרך המעבדה מציעה קורסים, לימודי תעודה והכשרה מקצועית של ראשי צוות HACCP, עורכי מבדקים פנימיים ועוד. לפרטים נוספים והרשמה לחצו על ההכשרה הרצויה:
קורס ראשי צוות HACCP מיועד להכשרת אנשי מקצוע בתחום המזון, שמטרתו להקנות ידע והבנה מעמיקה בעקרונות ניהול בטיחות המזון והמערכת לניהול סיכונים. הקורס מתמקד במערכת HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points) שהיא מתודולוגיה לניהול בטיחות מזון ואשר משמשת במגוון תעשיות מזון .
מטרות הקורס
- הבנת עקרונות מערכת HACCP וכיצד ליישם אותה בעסק
- פיתוח מיומנויות לניתוח סיכונים וזיהוי נקודות קריטיות לשליטה (CCPs).
- הכרת דרישות רגולטוריות הנוגעות לבטיחות מזון.
- הקניית כלים פרקטיים ומעשיים להובלת תהליכי בטיחות המזון.
קהל יעד
הקורס מיועד לאנשים בתפקידים ניהוליים או מובילי צוותים בתעשיית המזון, כולל מנהלי איכות, אנשי רכש, טכנולוגי מזון ואנשי איכות ובקרה.
הסמכה:
בסיום הקורס ובכפוף לבחינה תעונק למשתתפים תעודת "ראש צוות HACCP" מטעם "דרך המעבדה"
מיקום:
חדר קורסים " בית אמיליה" רחובות
מתכונת הקורס:
2 מפגשים במהלך חודש ינואר (תאריכים מדוייקים יפורסמו בהמשך)
8:30-16:30 (סה"כ 16 שעות)
עלות קורס:
2000 ₪ למשתתף לא כולל מע"מ.
קורס בטיחות מזון מיועד להכשיר עובדים ואנשי מקצוע בתחום המזון ליישם נהלים והנחיות כדי להבטיח שמזון ייוצר, יאוכסן ויוגש בצורה בטוחה ומבלי לגרום לסיכוני מחלות. הקורס מכסה מגוון נושאים בנושא בטיחות המזון כגון:
- נוהלי HACCP
- ניטור ומדידה
- הגיינה וסניטציה לשמירה על בטיחות המזון
- אחסון מזון בצורה נכונה
- זיהומים צולבים
- ניהול והערכת סיכונים ותגובה במצבי חירום
מטרות הקורס:
- היכרות עם נהלי מערכת HACCP
- הקניית מיומנות ליישום ושיפור איכות ובטיחות המוצרים,הקורס מסייע לצמצם את הסיכונים ולהבטיח מוצרים בטוחים ואיכותיים לצרכנים
- הכרות עם שיטות טיפול במזון למניעת זיהומים
קהל יעד:
הקורס מיועד הקורס מיועד לאנשים בתפקידים ניהוליים או מובילי צוותים בתעשיית המזון, אנשי רכש, אנשי איכות ובקרה ועובדי ייצור בתפקידי מפתח במפעל.
וכן לכלל העובדים בתחום המזון המעוניינים בהיכרות נעמיקה יותר עם תחום בטיחות המזון, כולל מסעדות, בתי קפה, מפעלי מזון, חנויות לממכר מזון, בתי מלון ועוד. בין המשתתפים יכולים להיות שפים, טבחים, אחראי משמרת וכו
הסמכה:
בסיום הקורס ובכפוף לבחינה תעונק למשתתפים תעודת השתתפות מטעם "דרך המעבדה"
מיקום:
אולם קורסים " בית אמיליה" רחובות
מתכונת הקורס:
מפגש 1 8:30-16:30 (סה"כ 8 שעות)
עלות קורס:
1200 ₪ למשתתף לא כולל מע"מ.
קורס עורכי מבדקים פנימיים לאיכות ובטיחות מזון הוא קורס המיועד להכשיר אנשי מקצוע בתחום המזון להוביל מבדקים פנימיים במפעלים וארגונים העוסקים במזון. המבדקים נועדו לוודא שהארגון עומד בסטנדרטים נדרשים של איכות ובטיחות המזון, בהתאם לתקנים בינלאומיים ודרישות רגולטוריות.
מטרות הקורס
- הכירות עם תקני איכות ובטיחות המזון: הכירות עם דרישות התקנים ISO 22000, תקן ISO 9001 HACCP ותקנים נוספים המיושמים במפעלי מזון .
- הכשרת עורכי מבדקים פנימיים: לימוד כלים ושיטות לביצוע מבדקים פנימיים יעילים, המסייעים בזיהוי סיכונים ושיפורים בתהליכי הייצור והבקרה.
- מניעת סיכונים ושיפור איכות המוצרים: עמידה בדרישות תקני האיכות ובטיחות המזון מסייעת לצמצם את הסיכונים ולהבטיח מוצרים בטוחים ואיכותיים לצרכנים.
- הכנה למבדקים חיצוניים: מבדקים פנימיים מסייעים לארגונים להתכונן לביקורות ולמבדקים חיצוניים, כגון ביקורות רגולטוריות או מבדקים של לקוחות בינלאומיים.
- שיפור תהליכים והעלאת רמת האיכות ובטיחות המוצר: מבדקים פנימיים מסייעים בזיהוי תחומים לשיפור ובכך מבטיחים איכות ובטיחות גבוהות יותר במוצרים המוגמרים.
נושאי לימוד מרכזיים
- מבוא לתקני איכות ובטיחות מזון
- שיטות לביצוע מבדקים פנימיים: למידה על הכנת תוכנית מבדק, תכנון והכנת שאלונים,
- ניהול אי התאמות ומעקב אחרי תיקון ליקויים: הקורס מלמד איך לזהות אי התאמות ולפתח תוכניות שיפור ומעקב.
- בקרה ותיעוד: מתן דגש על נהלי תיעוד נכונים ובקרת איכות מתמשכת, הכוללים דוחות ומעקב.
- עמידה בתקנים: כלים ליישום תקנים כגון ISO ו-HACCP המאפשרים לעמוד בדרישות יצרנים ולקוחות בינלאומיים.
קהל יעד
הקורס מיועד לעובדים בתחום המזון, ביניהם: מנהלי איכות, טכנולוגים, אנשי בקרת איכות, מנהלי ייצור ועוד. בנוסף, הוא מתאים גם למי שמעוניין להרחיב את הידע בתחום האיכות ובטיחות המזון ולהתמקצע במבדקים פנימיים.
הסמכה:
בסיום הקורס ובכפוף לבחינה תוענק למשתתפים תעודת השתתפות מטעם "דרך המעבדה"
מיקום:
אולם קורסים " בית אמיליה" רחובות
מתכונת הקורס:
מפגש 1 8:30-16:30 (סה"כ 8 שעות)
עלות קורס:
1200 ₪ למשתתף לא כולל מע"מ.
קורס "עורכי מבדקים פנימיים לתקן איכות ובטיחות סביבה ISO 14001, ISO45001 " עוסק בהכשרת אנשי מקצוע לעריכת מבדקים פנימיים בארגונים, לצורך הבטחת עמידה בתקני איכות וניהול סביבה. להלן סקירה קצרה על הקורס:
מטרות הקורס:
- הבנת דרישות התקנים ISO 14001 ו-ISO 45001:
- ISO 14001: מערכת לניהול סביבתי.
- ISO 45001: מערכת לניהול בטיחות ובריאות תעסוקתית.
- רכישת כלים לעריכת מבדקים פנימיים:
- זיהוי פערים בין דרישות התקן לבין יישומם בפועל.
- הבטחת תאימות לתקנים בינלאומיים ולרגולציות המקומיות.
- פיתוח יכולות מקצועיות:
- ניהול ויישום מערכות ניהול איכות וסביבה.
- הכנת דוחות מבדק ותכנון פעולות מתקנות.
נושאי לימוד מרכזיים:
- עקרונות ניהול איכות וניהול סביבתי.
- הכרת מבנה ודרישות התקנים.
- מתודולוגיות לביצוע מבדקים פנימיים.
- ניהול סיכונים והזדמנויות בארגון.
- כתיבת דוחות ומעקב אחר יישום פעולות מתקנות.
יתרונות הקורס:
- עמידה בדרישות רגולטוריות ובינלאומיות.
- שיפור תהליכים ארגוניים.
קהל יעד:
- מנהלי איכות ,מנהלי בטיחות ,אנשי מקצוע בתחום איכות הסביבה ,עובדים העוסקים בניהול תהליכי מבדקים פנימיים.
הסמכה:
בסיום הקורס ובכפוף לבחינה תוענק למשתתפים תעודת השתתפות מטעם "דרך המעבדה"
מיקום:
אולם קורסים " בית אמיליה" רחובות
מתכונת הקורס:
2 מפגשים 8:30-16:30 (סה"כ 16 שעות)
עלות קורס:
2300₪ למשתתף לא כולל מע״מ
FSSC 22000 (Food Safety System Certification) היא מערכת לניהול בטיחות מזון אשר מבוססת על תקן ISO 22000 ומיועדת לתעשיות המזון והאריזה. התקן מהווה מסגרת לניהול סיכונים ושיפור מתמיד של תהליכי הבטיחות בכל שרשרת האספקה של המזון.
יום עיון בנושא זה יאפשר להעמיק את ההבנה על התקן, לחשוף את המשתתפים לתהליכי יישום ולקבל כלים מעשיים לניהול אפקטיבי של מערכת בטיחות המזון בארגונם.
היתרונות של FSSC 22000
- עמידה בדרישות רגולציה: התקן מוכר על ידי רשויות רגולטוריות ומקנה אמינות לתהליכי הייצור.
- אחידות גלובלית: חברות שמאמצות את התקן זוכות בהכרה בינלאומית, דבר המקל על ייצוא לשווקים שונים.
- שיפור תדמית ואמון לקוחות: יישום התקן מספק ראיות למחוייבות לשמירה על בטיחות ואיכות המוצרים.
- שיפור תהליכים פנימיים: באמצעות בקרה ושיפור מתמיד, המערכת תורמת להפחתת בזבוזים ותקלות.
קהל יעד:
מנהלי איכות או טכנולוגים בתחום מוצרי מזון ואריזות שנמצאים בתהליך הטמעה או שדרוג גירסא בתקן, מנהלים בתחומי המזון והאריזות שרוצים להרחיב את תחום הידע בעולם תקינה ובטיחות מוצר.
הסמכה:
בסיום הקורס ובכפוף לבחינה תוענק למשתתפים תעודת השתתפות מטעם "דרך המעבדה"
מיקום:
אולם קורסים " בית אמיליה" רחובות
מתכונת הקורס:
1 מפגש 8:30-16:30 (סה"כ 8 שעות)
עלות קורס:
1300₪ למשתתף לא כולל מע"מ.
פרטים נוספים בקרוב
פרטים נוספים בקרוב
יום עיון בנושא בקרת איכות וניהול מערכת איכות ובטיחות מזון מתמקד בחשיבות שמירת האיכות והבטיחות בתעשיית המזון. יום עיון בתחום הוא כלי חשוב לשיפור תהליכי ייצור, התעדכנות מקצועית וקבלת כלים מעשיים לשיפור מתמיד.
נושאי הליבה של יום העיון
- ניהול איכות ובטיחות מזון
- סקירה של חשיבות ניהול מערכות איכות.
- השפעת איכות המזון על בריאות הציבור.
- רגולציה וסטנדרטים בינלאומיים כגון ISO 22000, HACCP, FSSC 22000 .
- בקרת איכות בתהליכי ייצור
- תהליכי בקרת איכות חומרי גלם ותוצרת סופית.
- שימוש בכלים וטכנולוגיות לבקרת איכות.
- דוגמאות למקרים של כשלי איכות והשלכותיהם.
- ניהול סיכונים ובטיחות מזון
- זיהוי וניהול סיכונים בתהליכי הייצור והאספקה.
- יישום מערכות HACCP לזיהוי וטיפול בנקודות קריטיות.
קהל יעד:
מנהלי איכות,טכנולוגים ואחראים על בקרת איכות ובטיחות מזון בתעשייה
הסמכה:
בסיום הקורס ובכפוף לבחינה תוענק למשתתפים תעודת השתתפות מטעם "דרך המעבדה"
מיקום:
אולם קורסים " בית אמיליה" רחובות
מתכונת הקורס:
1 מפגש 8:30-16:30 (סה"כ 8 שעות)
עלות קורס:
1300₪ למשתתף לא כולל מע"מ.
מיקרוביולוגיה תעשייתית, מניעת זיהומים ותיקוף חיי מדף הם תחומים משולבים המסייעים להבטחת בטיחות ואיכות מוצרי המזון.התעשייה מספקת אתגרים בנושאים אלו כגון רגולציה מחמירה ,שימור חיי מדף ארוכים תוך שמירה על איכות המוצר ,צמצום שימוש בחומרים משמרים מלאכותיים לטובת רכיבים טבעיים, מניעת זיהומים בתנאי ייצור המוני ועוד . הנושאים דורשים ידע מדעי מעמיק, אמצעי בקרה מתקדמים ועמידה בתקנים רלוונטים על מנת לספק לצרכן מוצרים בטוחים ואיכותיים.
נושאי הליבה בקורס
- מיקרוביולוגיה תעשייתית
השימוש במיקראורגניזימים בתהליכי ייצור ותעשייה לצורכי המוצר
מניעת קילקול ע"י זיהוי וטיפול במיקראורגניזמים הגורמים לזיהום וקילקול המוצר.
2. מניעת זיהומים בתעשיית המזון
נהלי ייצור נכונים ומותאמים ,בדיקות מיקרוביולוגיות שוטפות, שימוש בחומרים משמרים ע"מ לעכב צמיחת מיקרואורגניזמים,שימוש בטכנולוגיות להשמדת מזהמים וכו
- תיקוף חיי מדף
מה אומר החוק ,כיצד נתקף חיי מדף,איך מתאימים את התיקוף למוצר ,הגדרת פרמטרים לתיקוף ,הערכת סיכונים ,מבחני טעם וכו
- במהלך יום העיון יערך סיור במעבדת מיקרוביולגיה המתקדמת בישראל .
קהל יעד:
אנשי איכות וטכנולוגיה בתעשייה,מנהלי ייצור,מנהלי מסעדות, שפים וטבחים וכל מי שמעוניין להרחיב את ידיעתו בתחום
הסמכה:
בסיום הקורס ובכפוף לבחינה תוענק למשתתפים תעודת השתתפות מטעם "דרך המעבדה"
מיקום:
אולם קורסים " בית אמיליה" רחובות
מתכונת הקורס:
1 מפגש 8:30-16:30 (סה"כ 8 שעות)
עלות קורס:
1300₪ למשתתף לא כולל מע"מ.
נאמני איכות, בטיחות ומצוינות במזון הם אנשי מקצוע או צוותים המיועדים להבטיח שהמוצרים המיוצרים והמשווקים עומדים בתקנים מחמירים של איכות, בטיחות ועמידה בדרישות חוקיות ורגולטוריות. תפקידם כולל פיקוח, הדרכה, פיתוח תהליכים ובקרה שוטפת כדי לוודא שהמזון שמגיע לצרכן הוא בטוח, איכותי ועומד בציפיות.
קורס נאמני איכות, בטיחות ומצוינות במזון עוסק בסקירה מקצועית שמטרתה להעניק ידע וכלים מעשיים בתחומים של איכות, בטיחות מזון וכן ניהול תהליכים במפעלי מזון ובארגונים העוסקים בייצור, אחסון ושיווק של מוצרי מזון. הקורס נועד להכשיר אנשי מקצוע שיהיו אחראים להבטחת ייצור מזון בטוח ואיכותי, תוך שמירה על סטנדרטים ותקנות מקומיים ובינלאומיים.
מטרות הקור ונושאים מרכזיים:
- הכרות עם תקני איכות ובטיחות מזון: היכרות עם תקנים כגון ISO 22000, HACCP, GMP, ותקנות מקומיות.
- פיתוח מיומנויות לנאמני איכות ובטיחות: למידה על תהליכי בקרת איכות ובקרת סיכונים.
- זיהוי וטיפול בסיכונים בתהליכי ייצור מזון.
- קידום מצוינות תפעולית: שיפור תהליכים להפחתת עלויות ולהעלאת שביעות רצון הלקוחות.
קהל יעד:
אנשי תעשיית המזון: מנהלי ייצור, אנשי בקרה,אחראיי ועובדי קווי ייצור,
יזמים המעוניינים לפתח עסק בתחום ייצור המזון,אחראי משמרת וכו
הסמכה:
בסיום הקורס ובכפוף לבחינה תוענק למשתתפים תעודת השתתפות מטעם "דרך המעבדה"
מיקום:
אולם קורסים " בית אמיליה" רחובות
מתכונת הקורס:
1 מפגש 8:30-16:30 (סה"כ 8 שעות)
עלות קורס:
1300₪ למשתתף לא כולל מע"מ.
בישראל, תעודת GMP (Good Manufacturing Practice) היא הסמכה שמונפקת על ידי משרד הבריאות עבור יצרני תרופות, קוסמטיקה, מזון ותוספי תזונה. התעודה מעידה על כך שהמוצרים מיוצרים בתנאי ייצור נאותים, תוך עמידה בדרישות רגולטוריות מחמירות.
כדי לקבל תעודת GMP בישראל, עליך לעבור תהליך מסודר מול משרד הבריאות. התעודה נדרשת בעיקר למפעלי ייצור בתחומים כמו תרופות, תוספי תזונה, קוסמטיקה, ובחלק ממפעלי המזון.
ביום העיון נסקור ונצלול לשלבים והצרכים העיקריים לקבלת תעודה זו
קהל יעד:
מנהלי/אנשי איכות או טכנולוגים בתעשייה המעוניינים או מחויבים לתעודת GMP מטעם משרד הבריאות
הסמכה:
בסיום הקורס ובכפוף לבחינה תוענק למשתתפים תעודת השתתפות מטעם "דרך המעבדה"
מיקום:
אולם קורסים " בית אמיליה" רחובות
מתכונת הקורס:
1 מפגש 8:30-16:30 (סה"כ 8 שעות)
עלות קורס:
1300₪ למשתתף לא כולל מע"מ.