יום עיון בנושא סימון מזון על פי הרגולציה האירופית 1169/2011
במסגרת רפורמת "מה שטוב לאירופה טוב לישראל", הוחלט לאמץ את הרגולציה האירופית לסימון מזון על פי EC 1169/2011 שצפויה להיכנס לתוקף ב- 01.01.2025
החקיקה האירופית על פי 1169/2011 עוסקת בדרישות לסימון מזון ונועדה להבטיח מידע ברור ומדויק לצרכנים.
צעד זה מחייב את כל יצרני ויבואני המזון בישראל לבצע עדכון והתאמות על פי דרישות הסימון החדשות.
קורס זה עוסק בעיקרי הדרישות החדשות המחייבות, סקירה של השינויים מול הרגולציה המוכרת כיום (ת"י 1145 ועוד), החרגות וכלים פרקטיים שיעזרו לכם בעדכון והטמעה של השינויים.
בין תכני הקורס:
- חלות התקנות
- מידע מחייב על גבי אריזות מזון (שם מזון, רשימת רכיבים, תכולה, תאריך תפוגה, הוראות אחסון, שם וכתובת היצרן והיבואן, מדינת מקור או ארץ מוצא ועוד).
- סימון אלרגנים
- סימון תזונתי
- סימון וולונטרי והצהרות בריאותיות
- גודל אותיות ועוד
- הוראות סימון קיימות שלא בוטלו
קהל יעד:
ייבואנים, יצרנים,מנהלי מפעלים, טכנולוגי מזון,מנהךי אבטחת איכות,מנהלי רכש ועוד
הסמכה:
בסיום הקורס ובכפוף לבחינה תוענק למשתתפים תעודת השתתפות מטעם "דרך המעבדה"
מיקום:
אולם קורסים " בית אמיליה" רחובות
מתכונת הקורס:
מפגש אחד (8:00-16:00)
עלות קורס:
1200₪ למשתתף לא כולל מע"מ.